Canapele

Cum Alegi Canapeaua Ideală

canapea extensibila premium

Cele mai importante aspecte de care trebuie să ținem cont atunci când alegem o canapea

Indiferent că o folosim pentru a amenaja locuința sau biroul, canapeaua reprezintă de multe ori piesa centrală a unei încăperi. De aceea, este important să ținem cont atât de aspectele practice, cât și de cele estetice. Atunci când alegem o nouă canapea, cel mai important aspect de care trebuie să ținem cont este legat de dimensiunea acestei piese de mobilier.

Fie că alegem o canapea fixă, extensibilă sau o canapea transformabilă, este important să ne asigurăm că noua piesă de mobilier se va potrivi perfect în amenajarea interiorului nostru. De asemenea, este bine să ținem cont de modalitatea în care o vom folosi cel mai des.

De exemplu, dacă o vom folosi pentru a amenaja biroul nostru de acasă sau pentru a mobila un studio, trebuie să avem în vedere și aspecte care țin de înălțimea spătarului, dar și de adâncimea șezutului canapelei. Înălțimea spătarului este importantă pentru că ne asigură un suport optim la nivelul coloanei vertebrale, în timp ce adâncimea șezutului este importantă pentru confort.

canapea fixaDe asemenea, dacă obișnuim să luăm mici pauze pe parcursul zilei în care să folosim canapeaua, indiferent că este extensibilă sau nu, este bine să verificăm dacă aceasta are lungimea potrivită.

Cel de-al doilea aspect deosebit de important se referă bineînțeles la structura canapelei. Înainte de a achiziționa o nouă piesă de mobilier, este important să aflăm de la producător detalii privitoare la materialele care au fost folosite, proveniența acestora, dar și tehnologia de fabricație utilizată.

În cazul în care ne orientăm spre o canapele extensibile, este bine să luăm în calcul mecanismele folosite pentru realizarea acestei piese, întrucât prin folosirea extrem de frecventă, acestea sunt mai predispuse la defecțiuni (inserat detalii cu privire la mecanismele folosite de producător).

Un alt aspect important de care trebuie să ținem cont atunci când alegem o nouă canapea se referă la materialele folosite și în special la tapițerie. Chiar dacă, de cele mai multe ori, canapelele de calitate sunt prevăzute cu huse detașabile, este bine să evaluăm calitatea materialului, compoziția sa, dar și designul, având în vedere importanța pe care acestea o joacă în crearea unui efect vizual plăcut. (inserat detalii cu privire la gama de materiale).

Totodată, pernele sunt deosebit de importante – nu multe persoane știu să recunoască o canapea de calitate, însă pernele ne pot furniza amănunte extrem de importante cu privire la valoarea acestei piese de mobilier. Pernele trebuie să se potrivească perfect ca dimensiune cu canapeaua, să asigure un suport optim pentru zona coloanei și, în plus, să revină rapid la forma inițială după utilizare.

Detalii cu privire la umplutura pernelor, la sustenabilitatea materialelor și în ceea ce privește utilizarea huselor detașabile pot fi obținute de la producător. Pentru a te asigura că alegi o canapea de calitate, informează-te corect. Pentru detalii cu privire la oferta noastră de canapele POZZI, intră în legătură cu consultantul în amenajarea locuinței la (date contact).

Lasă un răspuns